Herstelcafe, WEP nieuws

Herstelcafe December: Hoe ga ik om met de feestdagen

Het herstelcafe organiseerde op 8 december een groepsgesprek over de feestdagen. Er was een talrijke opkomst wat resulteerde in een fijne gespreksdynamiek.

Het is niet altijd eenvoudig om deze periode te overbruggen omdat men zich soms net eenzamer voelt door de hoge druk die je kan voelen om er “het feest van het jaar” van te maken. Desondanks de zware gevoelens, die er tijdens deze periode van het jaar ook mogen zijn, werd er ook veel gedeeld over jeugdsentiment. Herinneringen over eten, de film “home alone”, warme momenten met onze familie, en muziek.

Verscheidene meningen, blikken en verhalen passeerden de revue maar we voelden toch één gemeenschappelijke noemer: licht en verbondenheid. Soms zit geluk in de kleine dingen, meestal eigenlijk,  en het kan fijn zijn om zelfs als je alleen viert, of een dierbare mist, toch enkele kleine zelfzorgmomentjes in te zetten. Je huis versieren of een lekkere menu maken voor jezelf bijvoorbeeld.

De kerstperiode is niet voor iedereen iets om naar uit te kijken en deze dialoog open trekken kan net verlichtend werken. Misschien denkt er iemand nu wel op kerstavond of nieuwjaarsdag aan de woorden van iemand anders, als een klein lichtpuntje. Als afsluiter willen we iedereen een prettige kerst en gelukkig nieuwjaar wensen! 

Tot op 9 februari in Zigzag voor een nieuw herstelcafé!