WEP nieuws, Workshops

WEP en Odisee steeds een fijne samenwerking

Nu het 3de jaar op rij werken WEP en de richting verpleegkunde samen aan een keuze opleidingsonderdeel om studenten verpleegkunde kennis te laten maken met Geestelijke gezondheidzorg en herstelondersteunende zorg.

Hierin speelt WEP steeds een belangrijke rol.
Ervaringsdeskundigen van WEP geven in deze week enkele workshops zoals: “Herstel en herstelondersteunende zorg”, “WRAP” en een workshop rond herstelverhalen.

Davy aan het woord:
Voor mij was het fascinerend om interactiviteit te zien tussen groepen. Er werden heel veel interessante vragen gesteld waardoor er een warme reflectieve sfeer ontstond tussen ons en de studenten tijdens het geven van deze workshop.
Ik kon zien hoe studenten nieuwe inzichten opdeden door wat we vertelden. Dit gaf me veel voldoening.
Het perspectief-verbredend kunnen werken is een grote meerwaarde aan wat we daar jaar na jaar doen bij mensen die later als hulpverlener aan de slag zullen gaan.
Onze inbreng lijkt duidelijk te 
inspirerend en het is fijn om te merken dat na zo’n workshop studenten de kracht ervaren van de samenwerking tussen ervaringswerker en hulpverlener.

Geert aan het woord:

Altijd een fijne ervaring om dit te mogen doen. 
Leerlingen hun blik verruimen en mogen aanhoren wat de meerwaarde van ons ervaringswerk inhoud voor beginnende hulpverleners.
Ondertussen is dit een jaarlijkse traditie geworden. We mogen elk jaar terug komen om dit keuze OPO mee vorm te geven.
Ik kijk reeds uit naar volgend jaar 🙂