WEP nieuws

Meet the experts

Op 12 december 2016 zijn we met een aantal ervaringswerkers, hulpverleners naar de Roma in Antwerpen getrokken om deel te nemen aan “meet the expert”. Waar hulpverleners en ervaringswerkers gedurende de ganse dag samen aan de slag gingen.

Met als thema “leave your job title and your diagnosis at the door”. Iedereen gelijkwaardig dus.

Met de “peptalkes” kregen we een goede info op de stand van zaken en de evolutie die er gaande is binnen de psychiatrische hulpverlening. Dr. De Bruyne droeg ook zijn humoristisch steentje bij.

Er was de mogelijkheid om diverse workshops te volgen in het “Werkhuys” een beetje verder. Stigma, herstelverhalen schrijven, kwartiermaken. Het is nooit te laat, samen in sterk doen, … Het belang van Peersupport werd nog eens extra in de verf gezet. Het belang van hoop uitstralen en geven is voor ieder van ons enorm belangrijk. Met of zonder kwetsbaarheid maar ‘hoop’ houdt ieder van ons op de been.

Met warme soep en broodjes deden we nieuwe energie op om in de namiddag met volle kracht er weer tegen aan te gaan.

Het geheel werd afgesloten met een receptie. Boeiende ervaring, voor herhaling vatbaar, … We keerden met voldaan gevoel huiswaarts.